Dåb

Både spædbørn, større børn og voksne kan blive døbt i folkekirken. Enhver, der bliver døbt i folkekirken, bliver derved medlem af den.

Når et barn døbes senest 6 måneder efter fødslen, kan navngivning af barnet ske ved dåb.
Børn, der er født i Sønderjylland, skal dog være navngivet ved anmeldelse til personregisteret hos kommunen, før de kan blive døbt.

Når I som forældre ønsker at få jeres barn døbt, skal I henvende jer til kirkekontoret eller sognepræsten i det sogn, hvor I ønsker, at dåben skal finde sted, for bl.a. at aftale tidspunktet.

Hvis du som voksen ønsker at blive døbt, skal du ligeledes henvende dig til kirkekontoret eller sognepræsten i det sogn, hvor du ønsker, at dåben skal finde sted.

Dåb finder oftest sted som en del af den almindelige søndagsgudstjeneste (højmesse). Den kan ved nogle kirker også foregå ved en særlig dåbsgudstjeneste. Det afhænger af traditionerne ved de enkelte kirker.

I Faaborg Kirke vil der i 2017 være mulighed for lørdagsdåb følgende dage:

25. feb. - 20. maj - 19. aug. - 18. nov.

Uptime-IT ApSFaaborg kirke, Kirkestræde 11, 5600 Fåborg