Konfirmation

Du kan blive konfirmeret i folkekirken, hvis du er døbt. Konfirmationen bekræfter din dåb. Du skal altså være døbt og endvidere have deltaget i konfirmationsforberedelsen, som styrker din fortrolighed med det kristne trosgrundlag og folkekirkens gudstjeneste. Præsten kan forlange, at du deltager i et antal gudstjenester i løbet af konfirmationsforberedelsen.

Konfirmationen foregår normalt ved en søndagsgudstjeneste om foråret, men kan også afholdes Bededag og Kristi Himmelfartsdag.

Forberedelsen og konfirmationen finder normalt sted i det sogn, hvor du bor.

Vedr. tilmelding til konfirmation i 2021

P.g.a. covid-19 bliver der i år ikke velkomstgudstjenester med efterfølgende indskrivning i Faaborg og Horne. Tilmeldingsblanketten medbringes blot til første forberedelses-gang.

For konfirmanderne fra Svanninge sogn og deres forældre vil der være et indskrivningsarrangement i Svanninge kirke torsdag den 8. oktober kl. 17.

Ligeledes p.g.a. covid-19 kan lokalet i Det gamle Hospital i Faaborg ikke benyttes til forberedelse, da det er for lille.

I stedet vil to af klasserne blive kørt med bus til konfirmandstuen ved Svanninge præstegård, Bjergevej 1.

Øhavsskolen

7.a skal gå til konfirmationsforberedelse tirsdag fra kl. 8.10 til 9.40 i Det nye Hospital ved Faaborg kirke. Første gang bliver tirsdag den 20. oktober.

7. b skal ligeledes gå til konfirmationsforberedelse tirsdag. En bus vil køre fra den gamle banegårdsplads (over for Helios)  kl. 8.10 til Svanninge præstegård og kører tilbage til Faaborg kl. ca. 9.45. Første gang bliver tirsdag den 20. oktober.

7. c og elever fra USZ-klassen skal gå til konfirmationsforberedelse torsdag fra kl. 8.10 til 9.40 i Det nye Hospital ved Faaborg kirke. Første gang bliver torsdag den 22. oktober.

7. d skal ligeledes gå til konfirmationsforberedelse torsdag. En bus vil køre fra den gamle Banegårdsplads (over for Helios)  kl. 8.10 til Svanninge og kører tilbage til Faaborg kl. ca. 9.45. Første gang bliver torsdag den 22. oktober.

For Enghaveskolen starter konfirmationsforberedelsen onsdag d. 21. oktober kl. 8.15 i Det nye Hospital ved Faaborg kirke.

Hent tilmeldingsblanket her.

Det var på ingen måde en selvfølge, at Sylvester skulle konfirmeres.

Læs om Sylvester og beslutningen han skulle tage.

KONFIRMATIONSDATOER

(Primært konfirmander som bor i Faaborg og Diernæs sogne)

Søndag d. 25. april v. Henrik Nedergaard:

Diernæs Kirke kl. 9,30: Diernæs-konfirmander fra Øhavsskolen
Diernæs Kirke kl. 11,30: Konfirmander fra Enghaveskolen

Fredag d. 30 april (Store Bededag) v. Lars Jonssen:

Diernæs Kirke kl. 9,30: Konfirmander født i januar, februar og marts
Diernæs Kirke kl. 11,30: Konfirmander født i april, maj og juni
OBS.: I tilfælde af små hold kan der evt. blive tale om kun 1 konfirmation kl. 10,30!

Søndag d. 2. maj v. Lene Matthies:

Diernæs Kirke kl. 9,30: Konfirmander født i juli, august og september
Diernæs Kirke kl. 11,30: Konfirmander født i oktober, november og december

Søndag d. 8. maj:

Diernæs Kirke kl. 9,30: Diernæs-konfirmander fra Øhavsskolen + Diernæs-konfirmander fra Enghaveskolen
Faaborg Kirke kl. 11,00: Faaborg-konfirmander fra Enghaveskolen

Fredag d. 13. maj (Store Bededag):

Faaborg Kirke kl. 9,30: Konfirmander født i januar, februar og marts
Faaborg Kirke kl. 11,30: Konfirmander født i april, maj og juni

Søndag d. 15. maj:

Faaborg Kirke kl. 9,30: Konfirmander født i juli, august og september
Faaborg Kirke kl. 11,30: Konfirmander født i oktober, november og december