Konfirmation

Du kan blive konfirmeret i folkekirken, hvis du er døbt. Konfirmationen bekræfter din dåb. Du skal altså være døbt og endvidere have deltaget i konfirmationsforberedelsen, som styrker din fortrolighed med det kristne trosgrundlag og folkekirkens gudstjeneste. Præsten kan forlange, at du deltager i et antal gudstjenester i løbet af konfirmationsforberedelsen.

Konfirmationen foregår normalt ved en søndagsgudstjeneste om foråret, men kan også afholdes Bededag og Kristi Himmelfartsdag.

Forberedelsen og konfirmationen finder normalt sted i det sogn, hvor du bor.

Tilmelding til konfirmation i Faaborg og Diernæs kirker 2022

Primært konfirmander fra Faaborg og Diernæs sogne.
Man skal som udgangspunkt konfirmeres i det sogn hvor man bor!

Som elev i 7. klasse har du mulighed for at følge konfirmations-forberedelsen i skoletiden. At gå til præst er sammen med dåben nødvendigt for at blive konfirmeret. Er du ikke døbt, kan vi aftale dåb i løbet af vinteren.

Der er MØDEPLIGT til konfirmationsforberedelsen, som begynder efter efterårsferien.

Da alle klasser fra Øhavsskolen (undtaget USZ-klassen) skal undervises tirsdag, vil en af klasserne blive kørt med bus til konfirmandstuen i Svanninge præstegård.

7.a skal gå til konfirmationsforberedelse tirsdag fra kl. 8.10 til 9.40 i Svanninge. En bus vil køre fra den gamle banegårdsplads (over for Helios) kl. 8.10 til Svanninge præstegård og kører tilbage til Faaborg kl. ca. 9.45. Første gang bliver tirsdag den 26. oktober.

7.b skal gå til konfirmationsforberedelse tirsdag i Hospitalet ved Faaborg kirke. Første gang tirsdag den 26. oktober.

7.c skal gå til konfirmationsforberedelse tirsdag fra kl. 8.10 til 9.40 i Det nye Hospital ved Faaborg kirke. Første gang tirsdag den 26. oktober.

Elever fra Enghaveskolen og Øhavsskolens USZ-klasse starter konfirmationsforberedelsen onsdag den 27. oktober kl. 8.15 i Det nye Hospital ved Faaborg kirke.

Tilmelding til konfirmationsforberedelse skal ske senest mandag den 11. oktober.

Tilmelding til konfirmationsforberedelse og konfirmation kan ske digitalt med NemID her.

Hvis I som forældre har fælles forældremyndighed, skal I begge give samtykke til tilmeldingen.

Tilmeldingen bliver først synlig for os, når begge forældre har signeret med NemID.

Tanker om dåb og konfirmation fik betydning for hele familien

Det var på ingen måde en selvfølge, at Sylvester skulle konfirmeres.

Læs om Sylvester og beslutningen han skulle tage.

KONFIRMATIONSDATOER

(Primært konfirmander som bor i Faaborg og Diernæs sogne)

Søndag d. 25. april v. Henrik Nedergaard:

Diernæs Kirke kl. 9,30: Diernæs-konfirmander fra Øhavsskolen
Diernæs Kirke kl. 11,30: Konfirmander fra Enghaveskolen

Fredag d. 30 april (Store Bededag) v. Lars Jonssen:

Diernæs Kirke kl. 9,30: Konfirmander født i januar, februar og marts
Diernæs Kirke kl. 11,30: Konfirmander født i april, maj og juni
OBS.: I tilfælde af små hold kan der evt. blive tale om kun 1 konfirmation kl. 10,30!

Søndag d. 2. maj v. Lene Matthies:

Diernæs Kirke kl. 9,30: Konfirmander født i juli, august og september
Diernæs Kirke kl. 11,30: Konfirmander født i oktober, november og december

Søndag d. 8. maj:

Diernæs Kirke kl. 9,30: Diernæs-konfirmander fra Øhavsskolen + Diernæs-konfirmander fra Enghaveskolen
Faaborg Kirke kl. 11,00: Faaborg-konfirmander fra Enghaveskolen

Fredag d. 13. maj (Store Bededag):

Faaborg Kirke kl. 9,30: Konfirmander født i januar, februar og marts
Faaborg Kirke kl. 11,30: Konfirmander født i april, maj og juni

Søndag d. 15. maj:

Faaborg Kirke kl. 9,30: Konfirmander født i juli, august og september
Faaborg Kirke kl. 11,30: Konfirmander født i oktober, november og december