Dødsfald og begravelse

Når en person dør, tilser lægen afdøde og laver en dødsattest. Når lægen digitalt registrerer dødsfaldet, vil begravelsesmyndigheden automatisk få besked. Begravelsesmyndigheden er sognepræsten/kirkekontoret i det sogn, hvor afdøde havde bopæl. I særlige tilfælde, eller hvis lægen ikke har indberettet dødsfaldet digitalt, skal den, der anmoder om begravelse eller ligbrænding, sørge for, at dødsattesten afleveres til begravelsesmyndighederne.

De pårørende skal tage stilling til, om den afdøde skal begraves eller brændes, hvor det skal foregå, og om en præst skal medvirke ved begravelsen (kirkelig begravelse).

Det første af de 4 link herunder fører til en side med 10 kortfattede praktiske råd til pårørende. De øvrige link fører til sider med mere udførlige beskrivelser af nogle emner.

Begravelse: Det skal du huske

Kirkelig begravelse/bisættelse